سقف کاذب
در مراحل ساختمان سازی پس از اجرای سقف سازه ای، سقف کاذب اجرا می شود. این سقف غیر باربر است و صرفا جهت زیبا سازی محیط انجام می گیرد. سقف های کاذب انواع مختلفی دارند.
نحوه اجرای متفاوتی نیز دارند. هدف از اجرای سقف های کاذب پوشاندن فضاهای بدجلوه در ساختمان مانند لوله کشی ها، کابل ها و … می باشد. از جمله سقف های کاذب می توان به سقف های گچی، آلومینیومی، چوبی، فلزی، کناف و … اشاره کرد.
سقف های کاذب عموما از دو بخش تشکیل می شوند: یک شبکه فلزی که مستقیما با سقف در ارتباط است و بدان نتصل شده است. انواع دیگر پنل های سبکی هستند که روی شبکه فلزی قرار می گیرند. وظیفه این پنل ها نگه داری و محافظت از سقف را برعهده دارند.
سقف کاذب رابیتیس
سقف رابیتیس از معمول ترین سقف های کاذب است . این نوع سقف از نوعی ورقه مشبک از جنس گالوانیزه تولید می شود. این ورق گالوانیزه را به وسیله مفتول یا سیم آرماتور بندی به شبکه فرعی سقف کاذب وصل می کنند. سقف هایی رابیتیس در دو نوع مسطح برای دهانه های کوچک و برجسته برای دهانه های بزرگتر بکار می رود. اجزای تشکیل دهنده این نوع سقف ها نبشی، میلگرد و لایه های ورق های مشبک گالوانیزه می باشد.
سقف کاذب آکوستیک
همانگونه که از نام آن پیداست این نوع سقف پوششی است که علاوه بر اجرای آن بر روی سقف اصلی در جهت زیباسازی یک واحد ایزوله صوتی محسوب می گردد. در واقع نوعی ایزوله صوتی محسوب می شود که با مصالحی چون پارچه، روق های مقوایی فشرده سفیدرنگ، پلاک های کچی،چوبی و …. ساخته می شوند.
برخی دیگر از انواع سقف های کاذب:
سقف کاذب کناف
سقف کاذب چوبی
سقف کاذب ترکیبی
سقف کاذب پی وی سی